Ex libris Maryi Bruchnalskiej : Sine Amore Lux Nequam - Korzeniowska, Wanda (1883-1935).; Bruchnalska, Maria (1869-1944). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1920)
W podwójnej ramce, łabędzica z pisklakami na tle zachodzącego słońca, u góry dewiza: Sine Amore Lux Nequam, u dołu w ramce napis: Ex Libris Maryi Bruchnalskiej, całość otoczona girlandą gałązek z listkami. Sygnatura artyski W. K. w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko autorki i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.