Der neue Cursaal in Zoppot - Gregorovius, Ferdinand (1821-1891).; Gerhard'sche Offizin (Gdańsk). (Danzig : Verlag v. Fr. Sam. Gerhard in Danzig, 1843)
Przedstawia widok na dom zdrojowy w Sopocie ze spacerującymi kuracjuszami.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł, informacje o autorze, miejscu wydania i wydawcy.
Czas powstania według tematu i działalności autora.