Exlibris Klaus Rōdel [Zbigniew Dolatowski]. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1971)
Przedstawia ośmiokąt, w środku kwadrat z sygn. Albrechta Dürera, od którego odchodzi osiem promieniście ułożonych sygn. Dürera. Wokoło napis: Exlibris Klaus Rōdel In Memoriam Albrecht Dūrer 1471-1971. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod przedstawieniem ołówkiem autograf aut. i data.