Ex Libris Aleksandra Januszkiewicza K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1949)
Fronton budynku Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu w Wilnie, wokoło wstęga z napisem: Ex Libris Aleksandra Januszkiewicza. U dołu tarcza z wężem Eskulapa. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.