Danzig Kronprinzen-Villa. (Knackstedt & Co Lichtdruck, 1912)
Przedstawia willę, w której w l. 1911-1913 mieszkał następca tronu Prus Wilhelm Hohenzollern, przy obencej ul. Grunwaldzkiej (Hauptstrasse 98) w Gdańsku-Wrzeszczu, 1912 rok.