Ex Libris Gdańskiego Archipelagu Kultury : Gdańskie Lwy "Wyspa Skarbów" / Zbigniew Osenkowski. - Osenkowski, Zbigniew (1943- ). (2008)
Lew opierający się o tarczę z herbem Gdańska, wzdłuż jegp grzbietu napis: Ex Libris Gdańskiego Archipelagu Kultury, u dołu napis: Gdańskie Lwy "Wyspa Skarbów". Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.