Ex Libris Gdańskiego Archipelagu Kultury : Gdańskie Lwy "Wyspa Skarbów" - Osenkowski, Zbigniew (1943- ).; Gdański Archipelag Kultury ([Miejsce nieznane], 2008)
Lew opierający się o tarczę z herbem Gdańska, wzdłuż jegp grzbietu napis: Ex Libris Gdańskiego Archipelagu Kultury, u dołu napis: Gdańskie Lwy "Wyspa Skarbów". Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty, ołówkiem symbol techniki graficznej i data.