Zakręt Motławy przy elektrowni / fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia widok z Długiego Pobrzeża w kierumku ul. Wartkiej, widoczna wyspa Ołowianka i Spichlerz Królewski, za nią elektrociepłownia, 1987 r.