Zakręt Motławy przy elektrowni - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1987)
Przedstawia widok z Długiego Pobrzeża w kierumku ul. Wartkiej, widoczna wyspa Ołowianka i Spichlerz Królewski, za nią elektrociepłownia, 1987 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie, autor wg pieczątki.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie