Ile było prześladowań Kościoła starożytnego? : opinie autorów patrystycznych / Józef Naumowicz. - Naumowicz, Józef (1956- ).
1. Neron - pierwszy prześladowca. 2. Sześciu cesarzy prześladowców. 3. Dziesięć prześladowań. 4. Dziesięć plag rzymskich. 5. Czy można określić liczbę prześladowań? Opinia Augustyna.