Ile było prześladowań Kościoła starożytnego? : opinie autorów patrystycznych - Naumowicz, Józef (1956- ). (2013)
1. Neron - pierwszy prześladowca. 2. Sześciu cesarzy prześladowców. 3. Dziesięć prześladowań. 4. Dziesięć plag rzymskich. 5. Czy można określić liczbę prześladowań? Opinia Augustyna.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: 601-700; 501-600; 401-500; 301-400; 201-300; 101-200; 1-100; Dyskryminacja religijna; Kościół wczesnochrześcijański; Patrologia; Starożytny Rzym; Artykuł z pracy zbiorowej