Iz knig T A Lešnera : "I doma maskarada, i na maskarade maskarad .." / W. W. - Waśkowski, Wacław (1902-1975) ([wydawca nieznany], 1944)
Mężczyzna w meloniku oparty o kolumnę, za nim scena z balu, z napisem u góry: "I doma maskarada, i na maskarade maskarad ..". U dołu napis: Iz knig T A Lešnera. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.