Ex Libris Jana Pomorskiego MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1940)
Przedstawia orła nad nim otwarta książka, z lewej strony na tle zarysu dachów domów Kolumna Zygmunta. Napis na książce: Ex Libris, u dołu pod wyobrażeniem: Jana Pomorskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.