Blick vom Langgarter Tor linker Seite nach dem halt zugeschütteten Stadtgraben u. nach Kneipab. (1914)
Przedstawia widok z okolicy Bramy Żuławskiej na zasypywany wał, widoczna po środku fosy rura wypłukująca. 1914 r.