[Nowy nabytek Muzeum Morskiego w Gdańsku] - Andryszkiewicz, Krystyna (1955- ).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia łódź komunikacyjno-towarową z Bangladeszu, 1979 r.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Opis pod zdjęciem: O nowy i bardzo ciekawy nabytek wzbogaciło się Centralne Muzeum Morskie w Gdańsku. Jest to łódż komunikacyjno-towarowa z okolic Khulna (Bangladesz).
Keywords: Centralne Muzeum Morskie (Gdańsk) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie