Szkodliwość palenia tytoniu dla życia doczesnego i wiecznego - Adamczyk, Dariusz (1970- ) (2006)
1. Dym tytoniowy a zdrowie. 2. Uzależnienie i zniewolenie palacza. 3. Palenie jako problem etyczno-moralny.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Etyka katolicka; Palenie tytoniu; Nikotynizm; Artykuł z pracy zbiorowej