Ex Libris Emil Nĕmec / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1962)
Przedstawia szpaler drzew przy drodze, u dołu napis: Ex Libris Libris Emil Nĕmec. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.