Świadectwa czasu : wybrane wątki dwudziestowiecznej literatury polskiej / Jerzy Speina. - Speina, Jerzy (1936- ). (Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2010)
Kontynuacja poprzednich publikacji Jerzego Speiny.