[Starzec z koszem] - Wojnarski, Jan (1879-1937). ([Kraków], 1920)
Przedstawia starszego mężczyznę w zniszczonej odzieży, sięgającego do wiklinowego kosza.
Na odwrocie w fioletowym tuszu pieczęść autora: Jan Wojnarski.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Tytuł nadany przez katalogującego.
U dołu kompozycji rytowana sygnatura autora: J. Wojnarski.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.