Ex libris Maria Kossowska MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1941)
Przedstawia mężczyznę i kobietę w strojach ze średniowiecza, jadących na koniach na polowanie z dwoma chartami i sokołem, w głębi widać zamek. Nad zamkiem napis: ex libris, u dołu na banderoli: Maria Kossowska. Sygn. aut. w obrębie kompoz.