[Afisz teatralny. Incipit:] Theater zu Danzig. Heute Dienstag, den 21. September 1819. Die Ahnfrau. Ein Trauerspiel in 5 Aufzügen, von Grillparzer. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1819)
Afisz przedstawienia "Die Ahnfrau. Ein Trauerspiel in 5 Aufzügen" Franza Grillparzera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Grillparzer, Franz -- (1791-1872).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w