[Ul. Podkramarska w Gdańsku, z Kościołem Mariackim] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (Heinrich Wetteroth, 1909)
Widok na zachodnią pierzeję ul. Podkramarskiej (Kleine Krämergasse), wiodącej do Kościoła Mariackiego w Gdańsku. Pierzei tej nie odbudowano po zniszczeniach 1945 roku.