[Afisz. Incipit] Miejski Komitet Odbudowy Warszawy w Gdańsku ... organizuje w dniu 2 października 1955 r. ... Wielki Jesienny Pokaz Mody ... - Miejski Komitet Odbudowy Warszawy (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o imprezie w Sali Młodzieżowego Domu Kultury w Gdańsku-Wrzeszczu, ul. Wajdeloty 13. W pokazie wezmą udział artyści scen łódzkich i gdańskich, gra orkiestra estradowa "Habanera". Pokaz prowadzony przez artystę filmowego Włodzimierza Skoczylasa. Całkowity dochód przeznaczony zostanie na odbudowę Warszawy.
Keywords: Moda -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- życie artystyczne; Afisze -- 1945-1990.