Gdańsk widok z wieży Ratusza Głównego - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk - Wrzeszcz, 1959)
Przedstawia widok odbudowanego Gdańska, ujęcie z wieży Ratusza Głównego w kierunku Ołowianki, 1946 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie