Ex Libris Bibliothecæ D. Zach: Conr: Ab Uffenbach M. F. [Johann Ulrich Kraus]. - Kraus, Johann Ulrich (1645-1719) (1718)
Przedstawia salę biblioteczną, pomiędzy dwoma okrągłymi stolikami otwarta szafa na zbiory numizmatyczne, na bocznych ścianach zawieszone cyrkle, kątomierze, zegar, wiolonczela. Całość w ramce wypełnionej kwiatami i umieszczonymi po obu stronach tarczami, z lewej strony z herbem, z prawej z monogramem. U góry między dwoma rogami obfitości i pod trzema wianuszkami z róż znajduje się cytat: Non Omnibus Idem Est Quod Placet Petron. Fragm. U dołu w ozdobnej ramce napis: Ex Libris Bibliothecæ D. Zach: Conr: Ab Uffenbach M. F.