[Ekslibris Georga Ludwiga Böhmera] G. D. Heuman. - Heumann, Georg Daniel (1691-1759) (1740)
W ramce, we wnętrzu bibliotecznym postument z czteropolową tarczą herbową, na podstawie postumentu dewiza: Iuste Honeste Benigne. Niżej dwa putta siedzące na podeście, jedno trzyma owalną tablicę z napisem Lex XII . tab., drugie otwartą książkę z napisem Decretal. obok nich rozrzucone książki. Pod ramką ryte nazwisko aut.: G. D. Heuman del. et sculp. Göttingæ.