Wielkie zgromadzenie manifestacyjne pod hasłem nasza pomoc walczącej Palestynie. (Gdańsk : [s.n.], 1948)
Afisz inf. o manifestacji 22.02.1948 r. w Gdańsku-Wrzeszczu.
Keywords: Haganah; Żydzi -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1945-1970 -- druki ulotne