[Afisz teatralny. Incipit:] Erstes Abonement. No. 5. Heute Freitag, den 27. Oktober 1820. Belmonte und Constanze, oder Die Entführung aus dem Serail. Eine große Oper in 3 Aufzügen, von Bretzner, Musik von Mozart. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1820)
Afisz przedstawienia "Belmonte und Constanze, oder Die Entführung aus dem Serail. Eine große Oper in 3 Aufzügen" Christopha Friedricha Bretznera, z muzyką Wolfganga Amadeusa Mozarta.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Bretzner, Christoph Friedrich -- (1748-1807).; Mozart, Wolfgang Amadeus -- (1756-1791).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w