Ex Bibliotheca Chr: Got: Jocheri - Jöcher, Christian Gottlieb (1694-1758) (1720)
Przedstawia w podwójnej ramce wnętrze biblioteki, na pierwszym planie na tle regału z książkami siedzi Minerwa, nad nią plakietka z tarczą herbową i karta z napisem: Ex Bibliotheca Chr: Got: Jocheri.