Ex Libris Stanisława Szenica A. P. - Półtawski, Adam (1881-1952) (1946)
Przestawia w podwójnej ramce stylizowaną górną część kolumny korynckiej, niżej kwiaty, otwarta książka, zza której wygląda sowa, u dołu napis: Ex Libris Stanisława Szenica. Sygn. aut. w obrębie kompoz.