Ex Libris Stanisława Szenica - Półtawski, Adam (1881-1952).; Szenic, Stanisław (1904-1987). ([S. l., 1946)
Przestawia w podwójnej ramce stylizowaną górną część kolumny korynckiej, niżej kwiaty, otwarta książka, zza której wygląda sowa, u dołu napis: Ex Libris Stanisława Szenica. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Data wg działalności aut.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 20 w