Modernizm i awangarda - razem czy osobno? / Wojciech Browarny. - Browarny, Wojciech (1970- ).
Recenzja książki: Przełom awangardowy w dwudziestowiecznym modernizmie w Polsce / Joanna Orska. Kraków, 2004.