Ex libris Witolda i Marii Staniszkis. / Jerzy Jarnuszkiewicz. - Jarnuszkiewicz, Jerzy (1919-2005) (1950)
Siedząca postać kobieca trzymająca w rękach tarcze, na jednej książka, a na niej paragraf, na drugiej cyrkiel i ekierka.