Jak to in illo tempore bywało : kartka z drugiej połowy XVIII w., wyjęta z papierów familijnych domu Duninów-Karwickich / Józef Dunin-Karwicki. - Karwicki, Józef Kajetan Dunin ( -1784) (Spółka Wydawnicza Polska, 1896)
Zawiera listy Józefa Kajetana Dunin-Karwickiego do jego syna Krzysztofa Dunin-Karwickiego z dodaniem mowy Józefa Kajetana Dunin-Karwickiego i patentu króla Stanisława Augusta.