[Sakra biskupia Lecha Kaczmarka] - Pepliński, Edmund (Gdańsk, 1959)
Przedstawia Lecha Kaczmarka klęczącego podczas konsekracji na biskupa w Bazylice Wniebowzięcia Najświetrzej Marii Panny w Gdańsku 18 stycznia 1959 roku.
Data według przedstawienia.
Tytuł nadany przez katalogującego według przedstawienia.
Fotograf według pieczątki na rewersie.
Keywords: Kaczmarek, Lech -- (1909-1984) -- fotografie; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk