[Afisz teatralny. Incipit] Fünftes Abonnament. No. 10. Heute Freitag, den 6. Februar 1818. Camilla, oder Das Burgverließ. Eine Oper in 3 Aufzügen, aus dem Italianischen ..., mit Musik von Ferdinand Pär. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1818)
Afisz przedstawienia "Camilla, oder Das Burgverließ. Eine Oper in 3 Aufzügen" z muzyką Ferdinando Paëra.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Paër, Ferdinando -- (1771-1839).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w