Między patriarchatem w Konstantynopolu a arcybiskupstwem w Salzburgu / Leszek Moszyński. - Moszyński, Leszek (1928-2006)
1. Cyryl i Metody a patriarchat w Konstantynopolu. 2. Działalność misyjna Cyryla i Metodego a arcybiskupstwo w Salzburgu. 3. Po śmierci arcybiskupa Metodego.