Ewaluacja Roku Janusza Korczaka / Barbara Smolińska-Theiss. - Smolińska-Theiss, Barbara (1949- ).
Zakres i treść: Rok Korczaka jako program edukacyjno-społeczny, cele, metody i narzędzia ewaluacji, imprezy, wydarzenia, akcje z Korczakiem w tle, Korczak na arenie międzynarodowej, Korczak w Internecie, Rok Korczaka w prasie, radiu i TV, ocena Roku Janusza Korczaka.