Ewaluacja Roku Janusza Korczaka - Smolińska-Theiss, Barbara (1949- ). (2013)
Zakres i treść: Rok Korczaka jako program edukacyjno-społeczny, cele, metody i narzędzia ewaluacji, imprezy, wydarzenia, akcje z Korczakiem w tle, Korczak na arenie międzynarodowej, Korczak w Internecie, Rok Korczaka w prasie, radiu i TV, ocena Roku Janusza Korczaka.
Tyt. nagł.
Tekst równol. pol.-ang.