No 2031. Danzig, Synagoge u[nd] Polizeipresidium Fliegeraufnahme aus 100 m Höhe. (Verlag W. F. Bureau, 1905)
Zdjęcie lotnicze fragmentu Gdańska, widoczna Wielka Synagoga, ul. Podwale Przedmiejskie (Vorstädtischer Graben), ul. Bogusławskiego (An der Reitbahn), Prezydium Policji od tyłu, ok. 1920 r.