Ex libris Zbigniewa Strzałkowskiego : Civitas Lubinensis / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1972)
W prostokątnym obramowaniu widok budowli lubelskich, napis: Civitas Lubinensis. Pod ramką napis: Ex libris Zbigniewa Strzałkowskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.