Ex libris Zbigniewa Strzałkowskiego : Civitas Lubinensis - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Strzałkowski, Zbigniew (1933-2017). (1972)
W prostokątnym obramowaniu widok budowli lubelskich, napis: Civitas Lubinensis. Pod ramką napis: Ex libris Zbigniewa Strzałkowskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.