Johannisberg - Lenzplatz Eug. Troschel - Troschel, Adolf Eugen (1802-1884) (Verlag v. Theodor Bertling in Danzig ; Druck v. Gebr. Delius in Berlin, 1859)
Przedstawia Polanę Franza Theodora Lenza położoną w zachodniej części Góry Sobótka w parku Jaśkowej Doliny we Wrzeszczu pod Gdańskiem (obecnie dzielnica miasta).