Szentesy Flórián Könyve / PM. - Patay, Mihály (1910-1956) (1938)
Przedstawia scenkę wiejską, grupa mężczyzn i krowa stojąca przed budynkiem. U góry napis: Szentesy Flórián Könyve. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.