Dnia 28 marca b.r. w niedzielę Wielkanocną J. Eks. Ks. Dr Andrzej Wronka, Administrator Apostolski diecezji gdańskiej dokona poświęcenia [...]. ([s.n.], 1948)
Afisz inf. o poświęceniu kościoła pod wezwaniem św. Franciszka w Gdańsku-Emaus.