Władysław Terlecki - Biuro Pisania Podań - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1983)
Afisz teatralny prapremiery, która miała miejsce 14.05.1983 r. na Scenie Kameralnej w Sopocie Teatru Wybrzeże. Reżyseria Marek Drążewski, scenografia Wojciech Zaniewski, muzyka Jan P. Kaczmarek.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- 1945-1990.; Teatr -- Polska -- 1945-1990.