[Afisz. Incipit] Towarzystwo Uniwersytetu Robotniczego zawiadamia ... odczyt Dzieje i znacznie 1-maja. ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o odczycie 26.04.1947 r. Prelegent - Alfred Mossakowski.