Święty Józef - Opiekun Kościoła świętego / Walerian Słomka. - Słomka, Walerian (1933- ).
1. Opiekun Kościoła w ujęciu paradygmatu maryjnego. 2. Opiekun Kościoła w ujęciu paradygmatu chrystycznego. 3. "Patron Kościoła naszych czasów".