Ex libris Zbigniew Bieńkowski - Stryjec, Ryszard (1932-1997).; Bieńkowski, Zbigniew (1913-1994). (1973)
Mężczyzna siedzący na stopniach, u góry napis: Ex Libris, u dołu z lewej strony na kamieniu napis: Zbigniew Bieńkowski.
Sygnatura autorska RS i data 1973 w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.