Exlibris Emanuel Aufrecht P. B. - Bürck, Paul (1878-1947) (1900)
Wyobrażenie podzielone na dwa pola, w polu górnym sfinks, w polu dolnym mikroskop i ręka wskazująca na dwa szkiełka z preparatami. Napis: Exlibris Emanuel Aufrecht. Sygn. w obrębie kompoz.